Tips voor uitvoerende kunsten – Hoe maak je een goede indruk op het podium

Tips voor uitvoerende kunsten – Hoe maak je een goede indruk op het podium

Voordat je het podium betreedt, mobiliseer je positieve gedachten. Leg je handen op je hart, voel het leven in je lichaam en geef jezelf voldoende ruimte om op het podium te komen. Je optreden wordt bepaald door hoe je jezelf presenteert aan het publiek, dus wees jezelf. Maak oogcontact met het publiek en vermijd luid praten of schreeuwen. Een geslaagd optreden zal een indrukwekkende uitstraling hebben Prodium buitenpodium huren. In een wereld van onmogelijkheden moet je een positieve houding hebben om indruk te maken op het publiek.

fase

Probeer tijdens het optreden te denken als een regisseur. Gebruik je handen om te gebaren. Het publiek zal je lichaamstaal opmerken en ze zullen dienovereenkomstig reageren. Houd er rekening mee dat je ze de hele tijd zult bekijken. Zorg er dus voor dat u uw bewegingen overdrijft wanneer u een script leest. In het begin ben je misschien nerveus, maar dit zal je helpen je zenuwen onder controle te houden en je optreden gedenkwaardiger te maken.

Als je een acteur bent, is het onthouden van regieaanwijzingen belangrijk. Hiermee kan de regisseur on-the-fly wijzigingen aanbrengen. Het geeft je ook vertrouwen. Veel docenten uitvoerende kunsten gebruiken leuke spelletjes om de leerlingen te helpen bij het onthouden van de regieaanwijzingen. Eén spel omvat het begeleiden van een geblinddoekte acteur door een mijnenveld terwijl hij de items vermijdt die overal verspreid liggen. Het is een geweldige manier om je comfortzone uit te breiden en de betrokkenheid van het publiek te vergroten. Oefen dus zeker onderstaande oefeningen.

Informatie over dit onderwerp: Prodium