Hoe opgeklopte kokosmelk te maken

kokosmelk

Hoe opgeklopte kokosmelk eenvoudig te maken

Kokosmelk is een heerlijk en romig ingrediƫnt dat wordt gebruikt in tal van gerechten over de hele wereld. Het is een veel voorkomende zuivelvrije vervanger voor melk en room en is vooral geweldig in recepten in Aziatische stijl, zoals curries, soepen, sauzen en desserts.

Voordelen van kokosmelk

Kokosmelk is niet alleen een smakelijke vervanger voor zuivelproducten, maar zit ook boordevol heilzame voedingsstoffen. Deze omvatten antioxidanten, vetzuren (vooral MCT's) en laurinezuur.

Van MCT's is aangetoond dat ze helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat nuttig kan zijn voor mensen die lijden aan gewrichtspijn en artritis. Bovendien bevat kokosmelk weinig lactose, dus het is ook een ideale keuze voor mensen met zuivelgevoeligheden of -intoleranties.

Een snelle en gemakkelijke manier om van de voordelen van kokosmelk te genieten, is door slagroom te maken! Je hebt een blikje gekoelde kokosmelk, poedersuiker en vanille-extract nodig.

De eerste stap is om het blik voorzichtig te openen en met een lepel het harde witte gedeelte eruit te scheppen. Breng dit vervolgens over in een gekoelde roestvrijstalen kom en bewaar het resterende vloeibare deel in een pot.

Klop het mengsel vervolgens met een elektrische mixer tot er stijve pieken ontstaan. Voeg vervolgens de vanille en poedersuiker toe en blijf ongeveer 1 minuut kloppen.

Klik hier voor meer waardevolle informatie: https://www.valledelsole.nl/

Published by