Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Het is de nieuwste "must have" tool voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhogen van zijn of haar schrijfsnelheid en efficiëntie. Een bullet-journaal heeft zoveel mogelijkheden dat het misschien overweldigend lijkt om zelfs maar te beginnen, laat staan te weten waar je op moet letten bij het kiezen van een dagboek. In de kern is het een aanpasbare methode die bedoeld is om zelfsturend te zijn.

Wat is een bulletjournal?

Simpel gezegd, het is een dagboek dat wordt bijgehouden met behulp van een systeem waarbij alledaagse taken worden genomen en in een bepaalde volgorde worden gerangschikt, en die gebeurtenissen vervolgens in chronologische volgorde worden gedocumenteerd met behulp van een soort logboek. Op het meest basale niveau zou het bijhouden van dagelijkse taken bestaan uit het labelen van dingen als "klaar", "op schema", "in de wacht", enz., met verdere details onder elk label indien nodig bullet journal kopen bruna. Een "klaar"-label kan bijvoorbeeld aangeven dat een telefoontje naar een klant op tijd is gedaan, een "in de wacht"-label kan aangeven dat de klant op de hoogte is gesteld van de verwachte datum voor een afspraak, enzovoort. Zoals u kunt zien, kan een dagboek van dit type werkelijk alles zijn wat u maar wilt, het is alles waar u zich prettig bij voelt, flexibel genoeg om bij uw specifieke levensstijl te passen, maar toch in staat om u een effectieve en efficiënte manier te bieden om uw dagelijkse activiteiten.

Maar wat als u dingen niet gewoon als "klaar" wilt bestempelen, maar ze liever visueel wilt volgen? Dat is waar het bijhouden van "in uitvoering" en "in de wacht" informatie in het spel komt. Net als het hierboven genoemde dagelijkse logboek, kunnen bulletjournals worden gebruikt om niet alleen uw dagelijkse activiteiten vast te leggen, maar ook om visuele herinneringen te geven aan wat er moet gebeuren (zoals een kalender, die u kan vertellen welke afspraken u nog in de wacht heeft staan, of welke boodschappen je nog moet ophalen). Als je andere ideeën wilt voor het bijhouden van je activiteiten en herinneringen in het algemeen, raad ik je aan om online onderzoek te doen naar de verschillende websites die op maat gemaakte bullet-journals voor je verkopen of maken.

Link naar de website: http://mylovelynotebook.nl/